Alle berichten

Borstvoeding en werk – hoe wordt er op je werk gereageerd?

Borstvoeding en werk

24baby.nl heeft onderzoek gedaan naar vrouwen die tijdens hun werk borstvoeding geven. Lees hieronder de uitslagen. Hoe reageerde jouw werkgever? Geef je reactie en ontvang GRATIS de Multi-Mam Balm, een tepelverzorgingsproduct op plantaardige basis.

Het onderzoek is uitgevoerd middels een online vragenlijst met 22 vragen over de mogelijkheden voor moeders om het geven van borstvoeding te combineren met hun baan. Van de 1.667 werkende moeders die gedurende hun werk ook borstvoeding gaven aan hun kind of dit het afgelopen jaar hebben gedaan, hebben deze survey ingevuld. Dit zijn de resultaten:

Infographic-borstvoeding-werk

Wat zijn jouw ervaringen? Hoe reageerde je werkgever? Of je collega’s om je heen? Heb je een fijne, stille borstkolf die je goed en snel helpt met afkolven, waardoor je weer verder kan met je werk?
Laat je reactie achter rechts naast deze blog en ontvang van ons GRATIS een Multi-Mam Balm (tube van 10 ml.).

Welke borstkolf heb jij nu nodig? Dat scheelt per situatie en per persoon. Lees er hier meer over: klik hier

FAQ

10 reacties

 • M. says:

  Collega’s snapten niet waarom ik nog bv gaf na 9 mnd (1.5 kjaar bv gegeven). Voor mijn verlof van de 2e gaf mijn leidinggevende aan dat ik moest nadenken over het kolven na mijn verlof, want dat paste niet in het werkschema. Ik had geen zin meer om continue weer in discussie te moeten dus ben elders gaan solliciteren. Hierbij heb ik gelijk aangegeven zo lang mogelijk bv te willen geven en te gaan kolven. Dit was geen probleem. Ik mag zo lang en vaak ik wil kolven. Zo blij om! En goede keus geweest om te wisselen van baan

  • Beheer Ardoshop says:

   Bedankt voor je reactie Paulien. Mooi dat je voor borstvoeding en werken bent gegaan. Een bijzondere periode, die uiteindelijk ook weer voorbij gaat. Goed dat je hebt genoten van die periode dat het kon en mocht. En nog steeds. Gefeliciteerd met je nieuwe baan en wens je veel succes en plezier zowel op je werk als binnen je gezin.
   Wanneer jij je adres mailt naar ln.la1566290071cidem1566290071odra@1566290071ofni1566290071, sturen wij je graag een Multi-Mam Balm (tube van 10 ml) op. Prettig in gebruik bij pijnlijke of droge, gevoelige tepels. Nog veel borstvoedingsplezier! Hartelijke groet, namens het Ardo medical team.

 • M. says:

  Bij mijn ene baan heb ik door de werkdruk die er was gelogen over de leeftijd van mijn kind om zo 3 maanden langer kolf recht te hebben. Mensen kwamen gewoon binnen gelopen en er was geen speciale ruimt voor mij beschikbaar. Nu zit ik bij een andere werkgever die er in het begin heel positief in was en ik me er de tijd voor kon nemen wat ik nodig had (dit deed ik niet en kolfde gewoon in 2 van de 3 pauzes 2 x 20 minuten). Nu heb ik functioneringsgesprek gehad en werd er gezegd “Hoe lang wil je eigenlijk gaan kolven ? Alleen dit jaar nog toch ?” Hierop antwoorde ik zowiezo tot 2 jaar en de rest is afhankelijk van mijn kindje waarop mijn manager antwoorden dat ik er wel goed over na moest denken en dat dingen los laten erbij hoorde. Ik kon de tijd beter gebruiken om mijn collega s beter te leren kennen. Ik hoop dat ik nog lang mag kolven en blijven voeden althans zolang mijn kind het aangeeft en nodig heeft. Wij voeden op het moment 21 maanden 🙂 en daar zijn we trots op

  • Beheer Ardoshop says:

   Beste Mandy, geen speciale kolfruimte is echt niet prettig, fijn dat je nu beter zit. Vanuit de zakelijke kant bekeken is het logisch dat men vraagt hoe lang je wilt blijven kolven. Wellicht kan je na de wettelijke tijd die ervoor staat in overleg afspraken maken met elkaar. Succes en veel plezier deze periode. Stuur je je adresgegevens naar ln.la1566290071cidem1566290071odra@1566290071ofni1566290071? Dan ontvang je van ons een Multi-Mam Balm (tube van 10 ml). Hartelijke groet, namens het Ardo medical team.

 • Christianne says:

  Na mijn bevalling ben ik geswitched van baan en mijn nieuwe werkgever was heel positief. Ik durfde zelf niet te zeggen dat ik recht heb op doorbetaling tijdens het kolven, maar mijn werkgever kwam er zelf mee! De ruimte is alleen niet erg prettig omdat er maar 1 ruimte is waar mogelijkheid is om te kolven en daar nog wel eens andere mensen zitten. Het is ook stressvol om binnen de tijd klaar te zijn met alles en om ook nog pauze te hebben naast het kolven. Pauze schiet er dus vaak bij in.

  • Beheer Ardoshop says:

   Bedankt voor je reactie Christianne. Mooi dat je werkgever er zelf mee kwam. Jammer dat het stress geeft, omdat je maar in bepaalde tijden kan kolven. Is er echt geen andere ruimte? Wanneer jij je adres mailt naar ln.la1566290071cidem1566290071odra@1566290071ofni1566290071, sturen wij je graag een Multi-Mam Balm (tube van 10 ml) op. Prettig in gebruik bij pijnlijke of droge, gevoelige tepels. Nog veel borstvoedingsplezier! Hartelijke groet, namens het Ardo medical team.

 • Angelique says:

  Drie kolfperiodes gehad bij mijn werkgever. Volledige medewerking. Rooster werd erop aangepast. Qua ruimte niet een vaste kolfruimte, maar gewoon even van de spreekkamers/ onderzoekskamers. Geen idee of die echt aan de wettelijke eisen voldeden, maar voor mij was het prima. Ook altijd zo lang kunnen kolven als ik wilde (tot een jaar na de bevalling). Bij de laatste daarna een borstontsteking gekregen en toen werd zelfs aangegeven dat ik best weer kon gaan kolven als dat beter was.
  Altijd respectvol mee omgegaan.

  • Beheer Ardoshop says:

   Bedankt voor je reactie Angelique. Mooi dat je werkgever zo heeft gereageerd. Het is geven en nemen inderdaad. Wanneer jij je adres mailt naar ln.la1566290071cidem1566290071odra@1566290071ofni1566290071, sturen wij je graag een Multi-Mam Balm (tube van 10 ml) op. Prettig in gebruik bij pijnlijke of droge, gevoelige tepels. Wellicht niet meer nodig voor jezelf als ik je reactie zo lees, maar je kan er vast iemand anders blij mee maken! Hartelijke groet, namens het Ardo medical team.

 • C. says:

  Op mijn eerste werkdag werd er gevraagd of ik wel een beetje rekening kon houden met de tijden waarop ik ging kolven. (gelukkig was dit bij mij prima mogelijk, maar dat is natuurlijk lang niet altijd haalbaar).
  Er was eigenlijk geen fatsoenlijke kolfruimte, dus zat ik elke keer weer ergens anders… Slaapkamers… Kantoor met kleine ramen (waar dus toch naar binnen gekeken kon worden, weliswaar vanuit appartementen… Maar toch)
  Ook een periode rond de pauze tijd moeten kolven, toen werd er gevraagd of ik niet in m’n pauze kon gaan zitten en uren op kon nemen. Dus dat ik dan eerder naar huis zou gaan.
  En na de 9 maanden ben ik in mijn pauze gaan kolven en heb ik dus in het magazijn gezeten.
  Ook geen vervanging, dus dat was lang niet altijd even relaxed.

  Al met al vond ik het zelf niet zo’n probleem waar ik zat, als ik maar wist dat ik niet gestoord zou worden.
  Daarbij nam ik zelf tijdens de kolf periode ook wel echt de tijd die ik nodig had.
  De mensen om mij heen begrepen het wel. Toch had ik het idee dat de mensen die nooit borstvoeding gegeven hadden of gekolft, het echt goed konden begrijpen. Ze hebben gewoonweg geen idee hoe het werkt.

  • Beheer Ardoshop says:

   Bedankt voor je reactie N. Goed om te lezen, dat je ondanks de tegenwerking toch door bent gegaan. En inderdaad, veel mensen begrijpen het pas echt als ze het zelf meemaken. Wanneer jij je adres mailt naar ln.la1566290071cidem1566290071odra@1566290071ofni1566290071, sturen wij je graag een Multi-Mam Balm (tube van 10 ml) op. Prettig in gebruik bij pijnlijke of droge, gevoelige tepels. Nog veel borstvoedingsplezier! Hartelijke groet, namens het Ardo medical team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *